Predstavljene su Smjernice za provođenje strukturiranog dijaloga

U organizaciji udruge DOOR, 15. ožujka 2023. godine održana je DOOR Obrazovna akademija na kojoj su predstavljene Smjernice za provođenje strukturiranog dijaloga.

Na DOOR Obrazovnoj akademiji sudionici su imali priliku čuti više o smjernicama za strukturirani dijalog te kako ih primijeniti u praksi. Predavanje su održali partneri projekta METAR, Irena Burba iz Udruge Zelena Istra i Iris Beneš iz Brodsko-ekološkog društva (BED), a nakon predavanja uslijedila je rasprava i pitanja sudionika.

Smjernice za strukturirani dijalog namijenjene su prvenstveno građanima, građanskim inicijativama te organizacijama civilnog društva koji ih mogu koristiti kao vodič za organizaciju različitih aktivnosti kojima se želi osigurati da su građani bili uključeni u proces oblikovanja i donošenja pojedinih javnih politika koje se odnose na ciljane skupine građana.

Snimka DOOR Obrazovne akademije i predstavljanje Smjernica za strukturirani dijalog dostupna je na DOOR Youtube kanalu, na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=PYnuZGs8GTg.

Smjernice za strukturirani dijalog predstavljaju koristan alat za organizacije civilnog društva u procesu dijaloga s donositeljima odluka te doprinose razvoju demokratskih procesa i jačanju participacije građana u procesu donošenja odluka.

SMJERNICE se nalaze na poveznici: https://metar.door.hr/wp-content/uploads/sites/11/2023/02/Smjernice_v2.pdf

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Published by Metar team

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Društva za oblikovanje održivog razvoja.